Žiaci i rodičia môžu posielať návrhy na najlepšieho učiteľa

25.01.2013 Bratislava

Bratislava 25. januára (TASR) - Pri príležitosti Dňa učiteľov ocení bratislavský primátor Milan Ftáčnik pedagógov, ktorých na ocenenie navrhnú ich kolegovia, rodičia školopovinných detí, žiaci základných škôl i centier voľného času. Mladí Bratislavčania pritom môžu posielať návrhy aj do špeciálnej kategórie Učiteľ – môj kamarát. Hlasovať tak budú za učiteľa, ktorý sa stal aj ich priateľom.

"Týmto projektom chce slovenská metropola pomôcť prezentovať dôležitosť učiteľského povolania. Má prispieť k morálnemu oceneniu tých, pre ktorých sa práca za školskou katedrou stala nielen povolaním, ale aj poslaním," informoval hovorca primátora Ľubomír Andrassy.

Ftáčnik chce podľa slov svojho hovorcu zároveň verejne oceniť tých pedagógov, ktorí so svojimi žiakmi dosiahli mimoriadne výsledky v predmetových olympiádach, mimoškolskej činnosti, reprezentácii školy, ale aj hlavného mesta v športových či vedomostných súťažiach. "Každý ocenený získa okrem symbolickej plakety Jána Amosa Komenského aj finančnú odmenu," podotkol Andrassy.

Návrh s krátkym odôvodnením nominácie môžu žiaci či rodičia posielať poštou na adresu Magistrát hl. mesta SR Bratislava, oddelenie kultúry, školstva a športu, Primaciálne nám. 1, 814 99 Bratislava alebo aj elektronicky na adresu oks@bratislava.sk. Jednotlivé návrhy na ocenenia musia byť predložené bratislavskému magistrátu najneskôr do 8. marca.

Slávnostné oceňovanie pedagógov bude počas marcového galaprogramu organizovaného pri príležitosti Dňa učiteľov 28. marca v Zrkadlovej sále Primaciálneho paláca.
 

Vyberte región